Mégsem költözik az agrártárca Debrecenbe?

Kukorica, tengeri, törökbúza, málé
Vágólapra másolva!
Előterjesztés készül a kormány számára arról, Debrecenbe költözzön-e 2016. március 15-ig a Földművelésügyi Minisztérium. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt mondta, hogy az előterjesztés a pro és a kontra érveket egyaránt tartalmazza majd.
Vágólapra másolva!

Egy év múlva Debrecenben működhet a Földművelésügyi Minisztérium, ha a kormány a költözés mellett határozna. Egyelőre nem született döntés, de Fazekas Sándor az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége közelmúltbeli konferenciáján azt közölte, hogy kormányelőterjesztés készül az ügyben - írja az Agrárszektor.hu.

Pro és kontra érvek

A kormány tavalyi megalakulása után jelentették be, hogy az agrártárcának meg kell vizsgálnia: legkésőbb 2016. március 15-ig teljes szervezete Debrecenbe költözhet-e a budapesti Kossuth Lajos térről.

Tavaly júniusban a kötözést tényként jelentették be, miután Fazekas Sándor egyeztetett Kósa Lajos akkor debreceni polgármesterrel. Az ügy mostanában nincs napirenden és a tárcavezetője egy közelmúltbeli képviselői kérdésre is azt válaszolta, hogy az áthelyezésről érdemi kormánydöntés nem született, „de ha ilyen születik, megteszik a szükséges lépéseket."

Tavaly júniusban már tényként közölték, hogy az agrártárca Debrecenbe költözik Forrás: Táfelspicc

Még nem teljes a csapat

Január 5-én megindult a munka a Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárságon, a 110 fős létszámból 64-en kezdtek el dolgozni, de folyamatosan érkeznek az új munkatársak. A költözés a munkavégzésben nem okoz semmilyen gondot – közölte a Miniszterelnökség.