A Quaestor vezérigazgatója nem tűnt el

NB1-es labdarúgóvezetők, klubvezetők, Tarsoly Csaba, Győri ETO
Vágólapra másolva!
Tarsoly Csaba, a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója az otthonában tartózkodik, és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal, cáfolta a Blikk értesüléseit Tarsoly Csaba ügyvédje.
Vágólapra másolva!

Tarsoly Csaba, a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója az otthonában tartózkodik, és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal, közölte Papp Gábor, a cégvezető jogi képviselője. Az ügyvéd, visszautasítva a március 23-án, hétfőn megjelent sajtóhíreket, azt mondta: "egy árva szó sem igaz" abból, hogy Tarsoly Csaba eltűnt volna. Az ilyenfajta híresztelések legfeljebb hangulatkeltésre jók, tette hozzá.

Mindenben együttműködik

Tarsoly Csaba folyamatosan dolgozik, és mindenben együttműködik a hatóságokkal. A Quaestor vezetőjét eddig háromszor hallgatta ki a felügyelet, és minden kérdésre igyekszik kimerítő választ adni, mondta Papp Gábor. Tarsoly Csaba minden erejével azon van, hogy az ügyfeleket a lehető legkevesebb kár érje, jelentette ki az ügyvéd.

Mintha költözködtek volna

A Blikk azt írta hétfőn, hogy "a becsődölt Quaestor milliárdos tulajdonosát napok óta nem látták budai házánál". Egy környékbeli szavait idézve hozzátették: "Három teherautó állt Tarsolyék háza előtt, és lázasan pakoltak. Mintha költözködtek volna."

Tarsoly Csaba nem tűnt el, együttműködik a hatóságokkal Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Öncsődöt jelentett

A Quaestor Financial Hrurira Kft. március 9-én öncsődöt jelentett. "A Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (...) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit" – indokolt a cég.

Március 10-én a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységi engedélyét. Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője március 12-én azt mondta: a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél, az értékpapír-kereskedő cégnél szabálytalanságokat talált az MNB, ezért rendelt ki oda felügyeleti biztost, ugyanakkor a kötvénykibocsátás területén is szabálytalanságokra derült fény. A Quaestor Financial Hrurira Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd esetében fiktív kötvénykibocsátásról lehet szó.