Bekeményít az ügyészség a Hungária Értékpapír-nyomozásban

Vágólapra másolva!
Külön munkacsoportot alakított kedden a Pest Megyei főügyész annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják felügyelni a Hungária Értékpapír Zrt-nél tartó nyomozást. 
Vágólapra másolva!

A Hungária Értékpapír Zrt-nél kirobbant botrány miatt eddig is fokozott ügyészségi felügyelet mellett nyomoztak. Ez azt jelenti, hogy az ügyész havonta, de akár gyakrabban is megkérdezheti, hogy éppen hol tart a nyomozás, és utasítást is adhat a nyomozóknak.

Munkacsoport alakult

Ez szigorodik keddtől, mégpedig azzal, hogy a Pest Megyei főügyész alakított egy három ügyészből álló munkacsoportot, akiktől azt várja, hogy a nyomozás felügyeletét az eddiginél is hatékonyabban lássák el – tájékoztatta az Origót a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla azt mondta, hogy a Hungária Értékpapír vezetőit továbbra is különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítják, amiért akár nyolc év börtönt is kaphatnak.

Még az elején járnak

Még a nyomozás elején járnak, tartanak a tanúkihallgatások és az újabb bizonyítékok beszerzése. Azt, hogy meddig húzódik az ügy, még nem tudni, de e törvény szerint maximum az első gyanúsítotti kihallgatástól számított két éven belül be kell fejezni.

A Hungária Értékpapír Zrt. vezetőit március elején vették őrizetbe a rendőrök, a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján.