A pénzváltóknál is kötelező lehet az online pénztárgép

pénztárgép, online kassza, illusztráció, Online pénztárgép Budapesten, a SPAR Magyarország Kft. Bécsi úti szupermarketében a cég online kasszákat bemutató sajtótájékoztatóján
Budapest, 2013. december 20. Online pénztárgép Budapesten, a SPAR Magyarország Kft. Bécsi úti szupermarketében a cég online kasszákat bemutató sajtótájékoztatóján 2013. december 20-án. A SPAR megkezdte az online kassza átállást, a múlt hétvégétől öt üzlet pénztárgépei állnak összeköttetésben a NAV-val. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A szakmai szervezet önként kérte a szigorítást.
Vágólapra másolva!

A pénzváltók számára is kötelezően előírnák az online pénztárgépek használatát - nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára az M1-en.

Forrás: MTI/Kallos Bea

A helyettes államtitkár elmondta: a tárca szerdán délelőtt egyeztetett a Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesületével, és megállapodtak, hogy ebben a szektorban is hatékonyan tudják elősegíteni a tisztulást, illetve az ügyfelek védelmét az online pénztárgépek használatának kötelezővé tételével.

Kérték a bevezetést

Pankucsi Zoltán hangsúlyozta, most először találkoztak azzal, hogy egy szakmai szervezet önként kérte, hogy kötelezően írják elő számukra az online pénztárgépek használata.

A helyettes államtitkár különösen fontosnak nevezte, hogy megerősítsék a pénzügyi szektor, a pénzügyi szolgáltatások felügyeletét és ellenőrzését. Az online pénztárgépek bevezetése hatékonyan kiegészítheti a jegybanki felügyeleti tevékenységet ebben a szektorban is - közölte.