Nem gyanúsítanak senkit a Quaestornál

bilincs rendőrség
A man with handcuffs, Germany, city of Braunlage, 12. January 2015. Photo: Frank May
Vágólapra másolva!
Noha már Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásáról hallani, a Quaestor élére visszatérni kívánó üzletember egyelőre nyugodtan aludhat, ugyanis a rendőrség az Origo kérdésére közölte: a csalás gyanújával folyó nyomozásnak egyelőre még gyanúsítottja sincs.
Vágólapra másolva!

A Quaestor üggyel összefüggésben továbbra is ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség alá tartozó Nemzeti Nyomozó Iroda csalás gyanúja miatt - közölte az Origo kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

Tarsoly Csaba egyelőre nem gyanúsítottja a Quaestor-nyomozásnak Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Azután fordultunk a rendőrséghez azt tudakolva, hogy van-e már gyanúsítottja a Quaestor-ügynek, hogy a hir24.hu kormányközeli forrásokra hivatkozva egy napja arról írt: Tarsoly Csaba Quaestor-vezér 48 órán belül előzetes letartóztatásba kerülhet.

Rogán gyors munkát vár

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Parlamentben úgy fogalmazott, "gyors munkavégzést várunk el a hatóságoktól". Emlékezetes, hogy eközben a Buda-Cash és Hungária Értékpapír-ügyek érintettjei közül hárman már március 11-e óta előzetes letartóztatásban vannak.

Rogán Antal gyors munkavégzést vár el a hatóságoktól Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Origo mind a Quaestor, mint pedig a Buda-Cash ügyében tovébbi kérdéseket tett fel a rendőrségnek, de a nyomozás érdekeire hivatkozva az alábbi kérdésekre nem kaptunk választ:

  • Ügyészi felügyelettel zajlanak a nyomozások?
  • A Buda-Cash ügyben továbbra is csak három gyanúsított van, akik előzetesben vannak?
  • Igaz, hogy a nagykátai rendőrség járőrei kimentek a Quaestor új vezérigazgatójához, Orgován Bélához? Miért, milyen nyomozati cselekmény történt?
  • A Buda-Cash vagy a Quaestor-ügyben történt-e intézkedés vagyon zár alá vételére és ha igen, milyen összegben?