Hétezer doboz cigi lapult a kocsiban

NAV, cigaretta, csempészet,
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy ukrán autó rejtekhelyeiben több mint 7 ezer doboz, mintegy 6 millió forint értékű csempészcigarettára bukkantak, közölte a NAV. A cigarettát és a járművet lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A NAV pénzügyőrei Sonkád településen ellenőriztek egy ukrán rendszámú gépkocsit, valamint annak szintén ukrán sofőrjét. A jármű oldalsó tolóajtajának küszöbén gyanús nyomokat láttak, ezért azt tüzetesebben megvizsgálták. A vizsgálatkor egy gyárilag kialakított helyet találtak, melyben cigaretta volt elrejtve, írja közleményében az adóhivatal.

Az alvázban csempészték a cigit

A járművet és sofőrjét a pénzügyőrök beszállították a tiszabecsi határátkelőhelyre, ahol a gépjárművet alaposabban átvizsgálták. A csempészetre átalakított jármű üreges padlólemeze összesen 7162 doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtett, közölte a NAV.

Hétezer doboz cigit rejtett a padlólemez Forrás: NAV / Facebook

A pénzügyőrök az elkövető ellen jövedéki eljárást indítottak, a mintegy 6 millió forint értékű adózatlan cigarettát és a gépjárművet lefoglalták, továbbá költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.