Vita nem emelte az est fényét

Czunyiné dr. 
Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tart lakossági fórumot Révfülöpön 2015. március 28-án Czunyiné dr. 
Bertalan Judit, köznevelésért fe
Czunyiné dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje tart lakossági fórumot Révfülöpön 2015. március 28-án
Vágólapra másolva!
Pedagógus a Fidesz tapolcai jelöltje: Fenyvesi Zoltánnal pénteken a köznevelési államtitkár kampányolt a révfülöpi lakossági fórumon. És ha a révfülöpiek eldöntötték, akarnak-e új vitorláskikötőt, nyugodtan szólhatnak neki.
Vágólapra másolva!

„Én még a Horthy korszakban tanultam meg írni-olvasni. Annak még volt zamata” - mondta a 80 éves férfi, aki kérte, hogy nevét ne írjuk le. Motorral érkezett a révfülöpi Ordass Lajos Oktatási Központba, a Fidesz lakossági fórumára. „Nagyon aktív az öreg. És nagyon nagy fideszes. Ezt nyugodtan beleírhatja a cikkébe” - mondta róla az egyik helybeli.

Vegyes járműpark Fotó: Szabó Gábor - Origo

Sokféle autóval érkeztek az emberek péntek este a felújított oktatási központba. Volt ott ütött-kopott Renault, középkategóriás Volkswagen és nagy, fekete Audi is. Az előadóteremben az átlagéletkor a nagyon aktív és nagyon fideszes motoros nélkül is 50 fölött lett volna. A mintegy 50 érdeklődő szépen felöltözött, alig volt zakó nélküli férfi a sorok között.

A legnagyobb megtiszteltetés

Az estét Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár nyitotta, nem véletlenül. A Fidesz helyi jelöltje ugyanis tanárember, el is mondta, ennél nagyobb megtiszteltetés nem is érhet egy pedagógust.

Ennél nagyobb megtiszteltetés pedagógust nem érhet Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az államtitkár 10 percben összefoglalta a kormány legfontosabb érdemeit, a devizahiteles elszámoltatást, a zavarosban halászás lezárását (bármit is jelentsen ez), a nyugdíjak reálértékének növekedését, az óvodafejlesztést, a gazdaság erősödését, a keményen dolgozó (és korán kelő) magyar emberek életkörülményeinek javítását és persze a rezsicsökkentést.

További fejlesztések várhatók

Czunyiné szerint a jövőben további fejlesztések várhatóak, és az április 12-ei időközi választás tétje, hogy a térség be tud-e kapcsolódni ezekbe a fejlesztésekbe. Azt nem mondta ki, hogy akkor, ha Fenyvesi Zoltánt nyeri a választást a tapolcai-ajkai körzetben.

Munkahelyek, keményen dolgozók, egészségügy

Fenyvesi Zoltán csak a legfontosabbakat mondta el magáról: 50 éves, 28 éve tanárember, a felesége is pedagógus, egyik gyerekének már van diplomája, a másiknak még nincs, ’97 óta tagja a Fidesznek, és 2006-óta a KDNP-nek. Ezeknél szerinte sokkal fontosabb, hogy mit is akar tenni, ha elnyeri a választók bizalmát. Három fő célja a munkahelyek számának növelése, a keményen dolgozó (és korán kelő) magyar emberek életkörülményeinek további javítása és az egészségügy fejlesztése.

Fenyvesi Zoltán: Nem mindegy, mennyi pénz érkezik Fotó: Szabó Gábor - Origo

A révfülöpieket biztosítja arról, hogy képben van a helyi ügyekkel kapcsolatban is. Egyesek új vitorláskikötőt akarnak, mások nem, de ha dűlőre jutnak, nyugodtan szólhatnak neki. Közösségi tér kell a templom mellé, fejlesztések a strandon, kerékpárút, stb. Ezekre persze főleg az uniós pénzekből telne. Sok pénz jön az EU-ból 2020-ig, de nagyon nem mindegy, hogy mennyi érkezik erre a területre.

Boltok, kocsmák, plébániák

A jelölt szavait egyetértő bólogatás kísérte. „Mi a véleménye az ellenfeleiről?” - kérdezte valaki. „Nem akarok velük foglalkozni” - mondta Fenyvesi Zoltán. De ha akarna sem lenne ideje, mert teszi a dolgát, járja a településeket, a boltokat, a kocsmákat és a plébániákat. Nem is érzi a feladatának, hogy minősítse őket. Ez az este nem a sárdobálásról szólt.

Nem akart az ellenfelekkel foglalkozni Fotó: Szabó Gábor - Origo

Pontosan ez volt a problémája a 80 éves, a nagyon aktív és nagyon fideszes férfinak a Jobbik legutóbbi fórumával. Ugyanis vette a fáradságot, és elment rá, de már a felvezetés felpaprikázta. Hegedűs Lórántné ugyanis egyből nekiállt Orbán Viktort pocskondiázni. Ezt ő nem hagyhatta szó nélkül. „Ebből olyan vita kerekedett, ami nem emelte az est fényét” - mesélte.

A legjobb hírnök az ember

A Fidesz lakossági fórumán viszont nem volt konfliktus. Egyedül akkor lehetett egy kis feszültséget érezni, amikor a közönségből valaki szóba hozta, hogy a közelmúltban többször is porszem került a kommunikációs gépezetbe. Egyetlen rossz döntés is elsöpörhet öt jó lépést, ha nem tudják a pozitívumokat megfelelően kommunikálni.

„Nem leszünk elegen, ha csak azok mennek el szavazni, akik itt ülnek.” Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezzel Fenyvesi Zoltán is egyetértett. Szerinte a legjobb hírnök maga az ember. „Nem leszünk elegen, ha csak azok mennek el szavazni, akik itt ülnek.” Fenyvesi Zoltán arra buzdítja a hallgatóságot, hogy menjenek haza, és beszéljenek a rokonaikkal, a barátaikkal, az ismerőseikkel és a munkatársaikkal. „Mert ha mi nem döntünk, döntenek majd mások.”