Gyurcsányék orbánoznak, matolcsyznak a Quaestor-ügyben

DK, dohánykoncesszió, trafikkoncesszió
Budapest, 2014. augusztus 1. Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja átveszi a dohánykoncessziós pályázati anyagokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumbab 2014. augusztus 1-jén. A minisztérium a közérdekű adatok kiadása iránt indított peres eljárásban hozott jogerős ítéletben foglaltaknak eleget téve adta át a dokumentumokat. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció hiányosnak tartja a Fidesz vagyonzárolási javaslatát.
Vágólapra másolva!

"Vannak olyan személyek, akik államigazgatási tevékenységi körben” hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Quaestorral kapcsolatos helyzet kialakuljon - mondta Varju László, az ellenzéki párt alelnöke. A független képviselő közölte, olyan módosító javaslatot készítettek, amely szerint Orbán Viktor kormányfőnek Matolcsy György jegybankelnöknek saját vagyonukkal kell felelniük a Quaestor csődjéért.

A kormány kibújna a felelősség alól

A politikus azt mondta, az ügy károsultjainak kezdettől fogva azzal kellett szembesülniük, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy kibújjon a felelősség alól.

Varju László, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- jelentette ki Varju László aki szerint a javaslat nem tesz meg mindent azért, hogy a felügyeleti oldal korán tudjon figyelmeztetni, nem tesz a bennfentes tevékenység hatékonyabb szabályozásáért és nem ad választ a közpénzek külső kihelyezésére. Hozzátette: olyan széles körű hatósági jogosítvány kialakítása, mint ami az előterjesztésben szerepel, az egész vállalkozói szektort veszélyezteti.

Magyar György a "brókerpanama" okait keresi. Az ügyvéd független vizsgálóbizottságot toboroz. Erről bővebben itt olvashat.