Majdnem megtörte a hallgatást a Quaestor-vezér

Quaestor - Az MNB részlegesen felfüggesztette a Quaestor engedélyét
Quaestor - Az MNB részlegesen felfüggesztette a Quaestor engedélyét
Vágólapra másolva!
Megtörte a hallgatást Orgován Béla, a Quaestort mindössze tíz napig vezető, börtönviselt vezérigazgató, ám utóbb letiltotta az interjút. Így csak annyit tudni, hogy rövid megbízatása alatt nem írt alá semmit, és hiába várta a csődgondnokot.
Vágólapra másolva!

Bizalmatlan és ideges ember Orgován Béla, a hírekbe a Quaestor vezérigazgatójaként bekerült börtönviselt, középiskolai végzettséggel sem rendelkező közmunkás, aki majdnem megtörte a hallgatást: kitálalt egy újságírónak, ám végül visszavonta nyilatkozatát.

Gyanakvó ember

Orgován Béla eddig nem állt szóba a sajtóval, hétfőn mégis beengedett egy újságírót tápiósági háza udvarára. A bizalmatlan, ideges, de higgadtan beszélő férfi először ellenőrizte, nincs-e rejtett diktafon az újságírónál, majd kikapcsoltatta vele a mobiltelefonját. Beszélt a Borsnak, de később letiltotta nyilatkozatát.

A Quaestor-üggyel csúcsosodott ki a brókerbotrány Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Mégis kiderült

A napilap ezek után a Quaestor egyik, névtelenséget kérő munkatársát kereste fel, aki azért néhány részletet elárult Orgován rövid, tíznapos vezérigazgatói időszakáról. Eszerint a férfi mindennap bejárt a Quaestor székházába. Állítólag semmit nem írt alá, de napi kapcsolatban volt Tarsoly Csabával.

Várta a gondnokot

A tíz nap alatt Orgovánnak más dolga nem volt, mint a csődgondnokot várni, ám végül mégsem találkozott vele. Tarsoly a múlt héten, még előzetes letartóztatása előtt visszavette a vezető tisztséget a Quaestornál, de Orgovánt állítólag a háttérben arról győzködték, maradjon még.

Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásba került, csalással gyanúsítják Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Másik céget vezet

Nem maradt azonban munka nélkül a tápiósági férfi, hiszen mint arról az Origo is beszámolt, Orgován Béla a Quaestor-csoport ingatlanait kezelő cégnél, a Quaestor Invest Kft.-nél ügyvezetőként váltotta Tarsoly feleségét.