Csak azért vette meg a Sony a céget, hogy becsukja

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
A japán vállalat bekebelezte az OnLive stream-szolgáltatót, amelyet be is zárnak a hónap végén.  
Vágólapra másolva!

A Sony csütörtökön jelentette be, hogy felvásárolta az OnLive nevű stream-alapú videójáték szolgáltatót, amely április 30-án le is áll - írja a Verge. Utána az OnLive játékai és rendszere nem lesz elérhető. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A vállalat visszatéríti azoknak a pénzét, akik január 31. után megvették a szolgáltatáshoz tartozó hardvereket és kontrollereket.

A Sony és a stream-piac

A Sony egyszer már bevásárolt ezen a piacon. 2012-ben a Gaikait vették meg, amelynek rendszerét felhasználták a Playstation 4 és a Playstation Vita konzolok távoli-elérés funkciójához.

Utoljára a PS4-et gazdagították ilyen technológiával Forrás: AFP/Johannes Eisele

A jól csengő ötlet kevés volt

Az OnLive-ot öt évvel ezelőtt alapították. A koncepció arra épült, hogy a játékosok konzolok és PC hardverek helyett inkább online előfizetésekre költenék a pénzüket. A játék maga a szerverfarmokon zajlik, így a gyengébb hardvereken is tudunk igényes játékokkal játszani, ha van egy gyors internetkapcsolatunk.

A jól csengő ötletet azonban nem sikerült jövedelmezővé tenni. Az OnLive 2012-ben leállt, és csak tavaly ősszel indult újra a Valve nevű játékgyártó saját felületéhez, a Steamhez kapcsolva.