Baj van, ha a kocsmában politizálnak

Ajka, időközi választás
Jelölt plakátja 2015.04.12.
Vágólapra másolva!
Késődélután az ős MSZP-s Ajkán a plakátokon kívül semmi nem utalt arra, hogy ma választások vannak. A helybeliek a szocialista jelölt győzelmét várják. Kiderült, hogy a fiatalokat kevésbé érdekli a demokrácia.
Vágólapra másolva!

Normális vasárnap délutáni kerékvágásban zajlik az élet Ajkán. Van ugyan néhány plakát, de a városközpontban nincs olyan forgatag, mint Tapolcán. Az emberek egykedvűen jönnek-mennek a dolguk után, sehol egy dzesszband, és lufikat sem látni. A panelházak között megbújó iskolákban és óvodákban nincs már nagy mozgás az urnák körül. Akik szavazni akartak, mostanra már megtették.

Jelölt plakátja 2015.04.12. Fotó: Polyák Attila - Origo

Mégis létezik

Itt már több plakáton találkoztunk Pad Ferenccel, mint a Balaton partján és Tapolcán összesen. Nem hiába mondják, hogy ez a város a szocialista párt bástyája a térségben.

Baj van az országban

Baj van egy országban, ha a kocsmában politizálnak, és nem vicceket mesélnek - vallja az a négy, tisztességben megőszült úr, akikkel az ajkai buszpályaudvar büféjében futottunk össze. Mindannyian más-más pártra szavaztak, de a lényeg, hogy szavaztak. A pult mögött álló huszonéves lány viszont nem ment el voksolni, szerinte nincs értelme.

Fenyvesi Zoltán hirdetéseit is elérte a graffitiháború Fotó: Polyák Attila - Origo

Más generáció

Úgy néz ki, a fiatalokat kevésbé érdekli, hogy szavazhatnak. Egy helybeli hölgy azt mesélte, hogy a lánya 19 éves, és nem lehet az urnákhoz zavarni. „Mi bezzeg megyünk" - tette hozzá a férje. „A mamát is mindig elvisszük, pedig már 90 éves."

„Kedvelem Fenyvesit, ezért remélem, hogy nem ő nyer" - mondta a hölgy. A házaspár személyesen is ismeri a Fidesz jelöltjét. A lányuk osztályfőnöke volt. Olyan tanár, aki meghallgatja a gyerekeket, és akivel lehet normálisan beszélgetni. A hölgy azért nem akarja, hogy Fenyvesi nyerjen, mert akkor őt is megrontaná a politika.

Firkálgatnak Fotó: Polyák Attila - Origo

A hitlerbajusz a legdurvább

Ajkán fizetnek a suhancoknak, hogy összefirkálják a plakátokat, ezt mindenki tudja itt - mondták el az ajkai buszpályaudvaron vesztegelő urak, akik szerint ezt leszámítva nem volt durva a kampány. Így került hitlerbajusz a jobbikos Rig Lajos orra alá és sértő megjegyzések Fenyvesi Zoltán arca mellé. Pad Ferenc plakátjain nem láttunk irka-firkát, de persze nem láttuk az összes plakátot. A buszmegállóban várakozók mind biztosak benne, hogy Pad Ferenc nyer.