Vágólapra másolva!
Meghosszabbították a Buda-Cash-ügy három gyanúsítottjának, és a Hungária Értékpapír Zrt. gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását. A Quaestor-ügy gyanúsítottjainak előzetes letartóztatása jogerőre emelkedett. 
Vágólapra másolva!

A Buda-Cash brókerház vezérigazgatójának és két vezérigazgató-helyettesének a letartóztatásáról a bíróság március 11-én döntött. A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint a brókerek négy bankot és rajtuk keresztül kisbefektetők ezreit károsítottak meg, összesen 62 milliárd forinttal - hangzott el az M1 Híradóban.

Négymilliárdot akartak átmenteni

A Fővárosi Főügyészség közölte: a nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség indítványát megalapozottnak találta és ennak megfelelően mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal, július 11-ig meghosszabbította.

A Quaestor-károsultak demonstrációja a társaság fővárosi Báthory utcai székháza előtt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A döntést a bíróság a többi között azzal indokolta, hogy

amikor megtudták, hogy a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárást indít a Buda-Cashnél. Ez a pénz a bíróság megfogalmazása szerint - megfelelő anyagi hátteret jelentene számukra, ha - szabadlábra kerülésük esetén - külföldre akarnának szökni.

Maradnak a Hungária Értékpapír gyanúsítottjai is

A Buda-Cash vezetői mellett a bíróság a Hungária Értékpapír Zrt. sikkasztással gyanúsított két tulajdonosa és fiókvezetője előzetes letartóztatását is meghosszabbította. A Híradó értesülése szerint a Fővárosi Törvényszék Tarsoly Csaba és két társa előzetes letartóztatását elrendelő, március 29-én született elsőfokú végzést is helyben hagyta.