Orbán Viktor az életerős, dolgozni tudó embereknek üzent

2015.04.13. 20:14

A kormány által meghirdetett "modern városok" program célja, hogy a következő években a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat elsősorban a helyiek döntése alapján osszák szét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. 

A miniszterelnök azt mondta: korábban Budapesten döntötték el szakértők, hogy kinek, mire van szüksége, "ezen változtatni kell". A kormányban van "egy kis vidékies beütés", ezért fontosnak tartják, hogy ott dőljenek el a dolgok, ahol az emberek élnek – hangsúlyozta a kormányfő az Eger Televíziónak adott interjúban.

A teljes foglalkoztatottság a cél

Mintegy 1200 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénzt biztosít a kormány a megyéknek és a megyei jogú városoknak – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint a fontos beruházásokról helyben kell dönteniFotó: Szabó Gábor - Origo

A miniszterelnök azt mondta, a fejlesztések célja az, hogy 2018-ra Magyarországon elérjék a teljes foglalkoztatottságot, minden életerős, dolgozni tudó ember ne segélyből, hanem munkából tudja fenntartani magát és családját. Ehhez munkahelyekre van szükség, ezért azt kéri a polgármesterektől, hogy vegyék előre azokat a fejlesztési terveket, amelyek munkahelyeket hoznak létre - tette hozzá.

Új uszodát kap Eger

A kormányfő beszélt arról is, hogy a kabinet azon dolgozik, hogy Egerben - ahol sikeres a vízilabdacsapat és az úszószakosztályok is fejlődnek - épüljön egy nemzetközi úszó- és vízilabdaközpont mintegy hatmilliárd forintból. Egy olyan városban, ahol rengeteg gyermek sportol, nincs értelme csupán egy-két medencét építeni, "álmodjunk nagyobbat, csináljuk meg rendesen" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK