Félszáz dolgozót küldött el a QuaesTour

Dubaj kilátás a Four points by Sheraton hotel tetejéről
Vágólapra másolva!
Elküldte dolgozói többségét a QuaesTour Utazási Iroda. Az iroda nem jelent csődöt, és azok az utasok, akiknek érvényes foglalása van, még el tudnak velük utazni.
Vágólapra másolva!

A QuaesTour Utazási Irodának két turistacsoportja tartózkodik még külföldön, Peruban és Dubajban - mondta Végh Balázs, a QuaesTour turisztikai igazgatója a turizmusonline.hu szakportálnak.

Nem jelentenek csődöt

Az igazgató kiemelte: az iroda mindaddig folytatja működését, amíg vannak saját szervezésű foglalásai. A turisztikai igazgató megerősítette, hogy március 31-ével az utazási iroda felmondott a dolgozók többségének, több mint 50 alkalmazottnak, de a folyamatban lévő ügyekkel foglalkozó munkatársak még ott dolgoznak.

Dubajban még vannak utasok Forrás: Polesz Ábel

A QuaesTour március 26-án jelentette be, hogy nem folytatja tovább működését, nem fogad el utazásra szóló, új megrendelést, és megkezdte az ügyletek lezárását, csődöt azonban nem jelent a társaság.
Végh Balázs közölte azt is, hogy az érvényes foglalással rendelkezők továbbra is igénybe tudják venni a megrendelt szolgáltatásokat. Az utazási iroda a Quaestor Csoporthoz tartozó pénzügyi társaság, a Quaestor Financial Hrurira csődjével indokolta lépéseit.

Önálló társaság a QuaesTour

Nem okoz problémát a QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft. tevékenységében, hogy öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft.

A QuaesTour turisztikai igazgatója, Végh Balázs hangsúlyozta, hogy a QuaesTour a kötvénykibocsátást végző cégtől független, önálló jogi személyiségű társaság. Ezért nincs probléma az utazásszervező cég működésével.