Alig vannak nyitva a Quaestor-fiókok, ahol egyeztetni kellene

a Quaestor értékpapír forgalmazó cég a csődvédelem bejelentése után.Kisbefektetői pánik a pesti belvárosi Báthori u. fióknál.
Vágólapra másolva!
A határidő 5 nap múlva lejár, addig kellene bejutniuk a károsultaknak.
Vágólapra másolva!

Hétfőig kellene egyeztetniük az Quaestornál vezetett számlájuk egyenlegét a céggel a károsultaknak, hogy ez alapján benyújthassák a kárigényüket. Olvasónk jelzése szerint viszont képtelenség bejutni a budapesti irodákba.

A Quaestor fiókjai előtt most is nagy a sor, ha nyitva vannak Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A Quaestor-fiókok rövidített nyitva tartással borzolják a károsultak idegeit. 20-áig kellene összehasonlítaniuk a számlájuk egyenlegét az általuk ismert megtakarításukkal. Az ez alapján számolt különbségre lehetnek jogosultak a kártalanításkor.

Törvényt is hoztak a kártalanításról

Április 14-én, kedden fogadták el a Quaestor-károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvényt. A Fidesz előző pénteken beterjesztett indítványára (amelyet házszabálytól eltérően tárgyalt a parlament) 185 képviselő szavazott igennel, 5-en nemmel.

Kérelmezni kell a kártalanítást

A törvény értelmében a Quaestor ügyfeleinek május 6. és június 5. között kell kérelmezniük a kártalanítást. A törvény hatálya a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények ügyleteire terjed ki.

30 millió forintig

A jogszabály kimondja a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának létrejöttét, amely - a Befektetővédelmi Alap (Beva) kártalanításával együtt - 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. Az indoklás szerint ez feltételezhetően lényegesen nagyobb arány, mint amihez az ügyfelek egyedi perben, illetve a felszámolási eljárásban reálisan juthatnának.