400 millióba kerülhetnek az elbocsátások az MTVA-nál

MTVA top
Budapest, 2015. március 15. Imre Balázs műsorvezető a közmédia új napi aktuális csatornájának, a megújult M1 Kunigunda úti központjának négyes stúdiójában Budapesten 2015. március 15-én. Az M1 egyik fő célja, hogy a híradók segítségével akkor mutassák be az ország, és a nagyvilág eseményeit, amikor azok történnek. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
Májusig több mint 160 dolgozójának mond fel az MTVA. Számos munkavállalóval már megegyeztek a távozásról és a végkielégítésről. Utóbbi címszó alatt közel 400 millió forintot is kifizethet a közmédia.
Vágólapra másolva!

Az elbocsátott dolgozók átlagosan 6-9 havi bérnek megfelelő végkielégítést kapnak, de még nem kapta meg minden érintett a felmoondólevelét, így egyelőre csak becsülni lehet, hogy mennyibe kerül majd a létszámcsökkentés a jelenleg 2.388 alkalmazottat foglalkoztató MTVA-nak.

Imre Balázs műsorvezető a közmédia új napi aktuális csatornájának, a megújult M1 Kunigunda úti központjának négyes stúdiójában Budapesten 2015. március 15-én Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A Világgazdaság értesülései szerint a kirúgási hullámnak ezzel még nincs vége: hamarosan újabb dolgozóktól válnak meg. Annak ellenére folytatódnak az elbocsátások, hogy új csatornát indít a közmédia. A dolgozók a létszámcsökkentésen kívül azért is aggódhatnak, mert több munkakörben is átalakították az eddig kötött munkarendet kötetlenné. Így nem kell műszakpótlékot fizetni, ami többeknél 30-40%-os bércsökkenést jelent.