Májusban akár 3 milliárdot is elkölthetnek a Balatonnál

Balaton, drón, madártávlat
Vágólapra másolva!
A május elsején induló Nyitott Balaton program célja megmutatni, hogy a régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt, hanem a tavaszi időszakban is. Itt tíz nap alatt, akár 3 milliárdot is elkölthetnek a magyarok úgy, hogy nekik az valójában egyetlen valós forintba sem kerül.
Vágólapra másolva!

Idén második alkalommal szervezik meg a Nyitott Balaton elnevezésű akciót, írja a balatoni regionális TDM szövetség. Tavaly közel 20 turisztikai szervezet fogott össze annak érdekében, hogy bebizonyítsák: a Balaton nem csak pár hónapon át érdekes nyaralóhely.

Régóta megfogalmazott elvárás, hogy a Balaton egész évben programokat kínáló régió legyen. Pillanatnyilag a tavasszal aktív kikapcsolódást kereső belföldi turisták számára a régió turisztikai kínálata alig létezik. Sőt, a közvélekedés az, hogy a szezonon kívül a Balaton kihalt, nincs nyitva semmi. A Nyitott Balaton koncepció célja az, hogy májusban ne egy alvó térség fogadja az érkezőket, hanem nyitott vendéglátóhelyek valamint az évszaknak megfelelő programok – mondta Hoffmann Henrik, a balatoni regionális TDM-szövetség elnöke.

Nem vonzó a tavaszi Balaton

A Nyitott Balaton akció szervezőinek stratégiai célja az, hogy a Balaton régió 3-4 éven belül a belföldi; 5-6 éven belül pedig a közeli külföldi országok turistái számára ismét vonzó hely legyen, mondta a szervezet alelnöke, Fekete Tamás.

Májusban még alszik a Balaton Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

„Úgy gondoltuk egyszer-kétszer próbáljuk ki, mi lenne, ha a Balaton-parti infrastruktúra teljes erejével működne már májusban is. Ezért a szövetséghez tartozó 17 balatoni település helyi turisztikai egyesületeit arra kértük, szervezzék meg, hogy a szolgáltatók nyissanak ki májusban. Győzzék meg őket, hogy egy hónappal korábban nyissanak ki, nézzük meg, mennyi lesz így a vendég” – mondta Fekete Tamás.

A Szép kártyákban is bízhatnak

Az akciót a Magyar Turizmus Zrt. is támogatja. Május végéig még közel 3,2 milliárd forintot kell költenie mintegy 864 ezer Szép kártya birtokosnak, ha nem akarja elveszíteni a munkáltatójától 2013-ban kapott összeget, mondta a Magyar Turizmus Zrt. regionális ügyekért felelős marketing igazgatója, Varga-Dani Barbara.

3,2 milliárd maradt a kártyákon Forrás: OTP

A május 1. és 11. között megrendezendő Nyitott Balaton akció keretében, mintegy 150 programon költhetjük el legalább ennek egy részét, mondta Varga-Dani Barbara, aki szerint a tavaszi programok mellett, akár arra is költhetjük a pénzt, hogy a nyári üdülésünket leelőlegezzük.