Dupla falú kamiont használt a csempész

híd kamion KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY M8 Duna-híd Pentele híd útdíjköteles híd KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY M8 Duna-híd Pentele híd útdíjköteles Dunaújváros, 2015. január 8.
Az útdíjköteles Pentele híd (M8 Duna-híd) Dunaújvár
Dunaújváros, 2015. január 8. Az útdíjköteles Pentele híd (M8 Duna-híd) Dunaújváros közelében 2015. január 8-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Majdnem 3500 doboz csempészcigarettát foglaltak le a NAV Komárom-Esztergom megyei munkatársai az M1-es autópályán. A lefoglalt cigaretta értéke csaknem három és fél millió forint.
Vágólapra másolva!

A Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrök az M1-es autópálya igmándi pihenőhelyén egy magyar rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek. A kamion Angliába szállított nehézgép tartozékot. Az átvizsgálás során feltűnt, hogy a pótkocsi gyári merev hátfalán szerelési nyomok vannak csomagtér felől, vastagsága lényegesen eltért a gyári mérettől. A belső alumínium panel megbontása után láthatóvá vált, hogy a teljes hátfal mögé cigarettát rejtettek, tájékoztat közleményében az adóhatóság.

Szerb adójegyes Marlboro

A pénzügyőrök a pótkocsi homlokfala mögött összesen 3480 doboz szerb adójegyes Marlboro Gold cigarettát találtak. A lefoglalt cigaretta értéke körülbelül három és fél millió forint. A magyar gépkocsivezető a cigaretta eredetét nem tudta igazolni, így azt lefoglalták tőle a szállításra használt, átalakított járműszerelvénnyel együtt.

Három év börtönt kaphat

A pénzügyi nyomozók jövedéki termékre elkövetett orgazdaság miatt indítottak nyomozást ellene. Tettéért akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhet. Emellett a lefolytatott jövedéki eljárásban 3,9 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki a pénzügyőrök.