Ömlik a pénz a bankokba

lakossági bank, ügyfél egy bankfiókban, Ügyfeleiket szorongatják a présbe került bankok
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a bankok bizonyos szempontból örülhetnek a brókerbotrányoknak. Az emberek bizalma megingott a pénzügyi befektetésekben, ezért inkább a kamatról is lemondanak, hogy biztonságban tudhassák a pénzüket. Ezt a nagyobb biztonságot pedig a nagybankoknál és az állampapírokban vélik megtalálni.
Vágólapra másolva!

Amíg a befektetési vállalkozásokra rájár a rúd a brókerbotrány miatt, addig a bankfiókokban megnőtt a betétlekötések iránti igény. Azok az emberek ugyanis, akiknek a befektetése lejárt, vagy csak egyszerűen kivették pénzüket a pénzügyi befektetésekkel foglalkozó vállalkozásokból, most biztonságos helyre szeretnék tenni a megtakarításukat – írja a mno.hu

A biztonság a fontos

Az elmúlt néhány hét tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek leginkább a nagyobb bankoknál keresnek megbízható helyet pénzüknek – nyilatkozta a BankRáció.hu vezető elemzője. Gergely Péter elmondta, most az elsődleges cél a legtöbb ember számára nem a minél nagyobb hozam elérése, hanem az, hogy biztonságban tudja a megtakarítását.

A bankok jól jártak a brókerbotrányokkal Forrás: MTI/Marjai János

Éppen ezért az ügyfelek jó része néhány hónapra szeretné lekötni pénzét, bármennyit is fizet érte a bank. Persze a lehetőségek közül azért a legjobbat választják az emberek.

Hosszabb nyitva tartás

Azénpénzem.hu szerint akkora az érdeklődés a banki lekötések iránt, hogy több bankfiókban meghosszabbították a nyitvatartási időt, mert csak így tudták kiszolgálni az érdeklődőket. Annál is inkább meglepő a nagy érdeklődés, mert vannak olyan lekötések, amelyek után gyakorlatilag nem fizet kamatot a pénzintézet.