A Duna Aszfalt 8 millióért tervez körforgalmat

Baja,
Ide tervez körforgalmat a Duna Aszfalt
Vágólapra másolva!
A szakmában ellen-Közgépként emlegetett Duna Aszfalt Kft. nyerte a bajai Árpád téri körforgalom tervezésére kiírt közbeszerzést.
Vágólapra másolva!

A tiszakécskei cég 8,54 millió forintért vállalta, hogy elkészíti az egyesített építés-engedélyezési tervdokumentációt, és lebonyolítja az engedélyeztetést, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. Az ár forintra megegyezik a szerződés eredetileg becsült összértékével, és a Duna Aszfalton kívül más nem indult a tenderen.

A bajai Árpád téri körforgalom a Kazinczy utcát, a Bajcsy-Zsilinszky utcát és az Árpád utcát köti majd még inkább össze. A kereszteződés az alábbi térképen látható:

Nyerik a tendereket

A Duna Aszfalt a hétfőn megjelent Közbeszerzési Értesítő szerint egy 3,9 millió forintos kecskeméti tendert is megnyert. A cég útépítésre, útfenntartásra és mélyépítésre kötött keretmegállapodást az önkormányzattal.

Szintén még áprilisban helyi közút- és járdahálózat felújítására nyertek 130,6 millió forintot Lajosmizsén. Az önkormányzat ezért 11 ezer négyzetméter aszfaltburkolatot és 3,3 ezer járdaburkolatot vár a tiszakécskei cégtől.

Előzik a Közgépet

Tavaly a negyedére estek vissza a Közgép állami megrendelései. 2014-ben hiába írtak ki kevesebb építési beruházásra pályázatot, mint egy évvel korábban, a Közgép visszaesése a közbeszerzéseken igencsak szembetűnő. A Duna Aszfalt eközben nagyot nőtt, és az idén is sorra nyeri az állami tendereket. A tiszakécskei céget „ellen-Közgépnek” is nevezték, ebben a cikkben megmutattuk, hogy miért.