Búcsúzik az E.ON gázszolgáltató

Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.
Pécs, 2015. április 2. Az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ) ügyfélpultja a pécsi 1-es postán 2015. április 2-án. A postán tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy április 1-jén megkezdte működését ENKSZ a gázüzletágban. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Hivatalos kérelemmel fordult az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz pénteken, hogy vonja vissza a társaság egyetemes gázszolgáltatói engedélyét.
Vágólapra másolva!

Hivatalos kérelemmel fordult az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza a társaság egyetemes gázszolgáltatói engedélyét.

Átveszik az ügyfeleket

Az E.ON tájékoztatása szerint a hivatal az eljárási rend szerint jogosult más szolgáltatóktól ajánlatokat bekérni az elsősorban lakossági ügyfeleket magában foglaló ügyfélkör átvételére, és azok alapján kijelölni azt az új társaságot, amely a jövőben az érintett lakossági ügyfélkör számára a gázszolgáltatást biztosítja. Amennyiben nem érkezik ajánlat, a hivatal jogosult az új szolgáltató kijelölésére.

Pécs, 2015. április 2. Az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. (ENKSZ) ügyfélpultja a pécsi 1-es postán 2015. április 2-án. A postán tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy április 1-jén megkezdte működését ENKSZ a gázüzletágban. MTI Fotó: Marjai János Forrás: MTI/Marjai János

Ez a hír nem rázza meg az árampiaci ügyfeleket

A folyamat nem érinti a csoport árampiaci ügyfeleit és nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást - hangsúlyozta a társaság.

A közlemény szerint a cég döntése része annak a stratégiai portfolió-átalakítási folyamatnak, amelyet tavaly indított a vállalatcsoport a fenntartható működés, a minőségi, értéknövelő és biztonságos szolgáltatás érdekében.