A Disneytől az Armaniig mindent hamisítottak

NAV, hamisítvány,
Menő pólókat foglaltak le
Vágólapra másolva!
A pénzügyőrök Ártándnál több mint 9 millió forint értékű hamis ruházati terméket találtak egy kamionban. A ruhákat lefoglalták és eljárás is indult.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közúti ellenőrzés során megállítottak Ártándnál egy tehergépkocsit, amely Törökország-Oroszország viszonylatban közlekedett, közölte az adóhatóság. A járőrök szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállítmányt, melyben szerzői jog védelme alatt álló, hamis márkajelzéssel és felirattal ellátott ruhákat találtak.

Menő pólókat foglaltak le Forrás: NAV / Facebook

A Disney gyerekpólók mellett Armani, Jack&Jones és Levi Stauss nadrágok és farmerdzsekik is előkerültek. A sofőr elmondta, hogy nem volt tudomása arról, hogy az általa szállított ruházati termékek között védjegyoltalom alá eső termékek is vannak, írja a NAV.

Többmilliós fogás

Az adóhivatal tájékoztatása szerint a pénzügyőrök a megközelítőleg 9 millió forint értékű hamis ruházati termékeket lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.