Meglepődtek a pénzügyőrök, amikor meglátták a rakományt

NAV
100 tonna fémhulladék engedély nélkül
Vágólapra másolva!
Illegális fémkereskedőt buktatott le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal. A férfit már korábban is pénzbírsággal sújtották engedély nélküli fémhulladék miatt. Most mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hatalmas büntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Közúti ellenőrzésen bukott le egy gödöllői férfi, aki egy kisteherautóval szállított összesen 2,6 tonnányi, fém gépjárműalkatrészt, illetve bontásból származó fémhulladékot, valamint egy – a fémhulladékok mérésére szolgáló – tolósúlyos mérleget.

100 tonna fémhulladék engedély nélkül Forrás: NAV

100 tonna fémhulladék engedély nélkül

A közúti ellenőrzéskor kiderült, hogy a raktérben lévő autóalkatrészeket autószerelőktől kapta, azonban azok eredetét semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni. A fémkereskedők nyilvántartásai alapján kiderült az is, hogy az ellenőrzött személy 2010 januárjától kezdve – hajléktalan emberek nevében – közel 100 tonna fémhulladékot már értékesített engedéllyel rendelkező fémkereskedőnek.

A gödöllői férfi 8 milliót fizethet az államkasszába Forrás: NAV

A férfi már nem először került a NAV látókörébe, tavaly 163 kilogramm vashulladékot koboztak el illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt tőle. Akkor közel 300 ezer forint bírságot is kapott.

Most ennyivel nem ússza meg, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei várhatóan 8 millió forintra bírságolják.