Szünetben is járna az ingyenebéd

közétkeztetés, menza
Kecskemét, 2014. november 28. Diákok a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebédlőjében 2014. november 28-án, ahol az új előírásoknak megfelelően elkészített menüt kaptak a gyerekek. Jövő éve január 1-jétől életbe lép az új közétkeztetési rendelet, amely szabályozza a só, cukor, maximális mennyiségét a közétkeztetésben, továbbá több zöldség, gyümölcs és hús lesz a menükben. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A nyári szünetben is kötelezően ingyenessé tenné 2016-tól a kormány a rászoruló gyermekek számára biztosított étkeztetést. Azért, hogy a mostani, a települési önkormányzatokat pályázati úton támogató rendszert fel lehessen számolni, és a nyári, egyszeri meleg ebédet jövőre minden kedvezményezettnek biztosítani tudják, 1-2 milliárd forinttal meg is emelhetik a jelenleg 3 milliárdos étkeztetési keretet. 
Vágólapra másolva!

Idén nyáron mintegy 135 ezer gyermek kap ingyenebédet, ám jövőre ez a szám így elérheti a félmilliót – írja a Napi Gazdaság.

Milliárdos tétel lesz

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár megerősítette: valóban folynak az egyeztetések annak érdekében, hogy a közel 500 ezer kedvezményezett gyermek nyári étkeztetése biztosított legyen. Az étkeztetéshez minden feltétel adott és megvan a kapacitás is.

A nyári szünetben tíz héten át kapnának térítésmentesen ebédet a gyerekek Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Ezenkívül a jogszabályi környezet és a forrás is adott, az előttünk álló hónapokban azt kell megvizsgálni, hogy a rendelkezésre álló hárommilliárd forint elegendő-e – fogalmazott az államtitkár. Az sem kizárt, hogy a 3 milliárd forintos jelenlegi keretet jövőre 1-2 milliárddal megemelik.