40 ezer doboz csempészcigit foglaltak le a Tisza-parton

NAV, csempészcigi,
Vágólapra másolva!
A NAV pénzügyőrei 30 millió forint értékű csempészcigarettát találtak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén, a Tisza partján. A dohánytermékeket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás, közölte az adóhivatal.
Vágólapra másolva!

A pénzügyőrök Szatmárcsekén ellenőrizték a zöldhatárt, amikor figyelmesek lettek a Tisza magyar oldalán egy villanymotorral közlekedő csónakra. Látták, hogy a csónak személyekkel és dobozokkal megrakva többször megfordul Ukrajna ás Magyarország között, majd egy, a magyar oldalra érkező terepszínűre festett járműbe pakolni kezdik a csomagokat, írja honlapján a NAV.

A Scooby-Doo című rajzfilmben is hasonló autó látható Forrás: NAV / Facebook

A pénzügyőrök feltételezték, hogy a csomagok csempészcigarettát tartalmaznak, ezért felszólították a pakoló személyeket, hogy hagyják abba a pakolást és igazolják magukat, amire az ismeretlen személyek egy része elszaladt, valamint a csónakkal elmenekült, közölte az adóhivatal. A helyszínen és a gépkocsiban összesen 40 ezer doboz csempészcigarettát találtak.

30 millió forint értékű szállítmány Forrás: NAV / Facebook

A mintegy 30 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint a gépjárműveket a pénzügyőrök lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.