Ha több fizetést akar, ma éjfélig jelentkezzen

pedagógusok béremelése, tanárok béremelése, pedagógus-béremelés, Erkölcstanóra Debrecenben, 2013. szeptember 3-án. Illusztráció
Vágólapra másolva!
A pedagógus-életpályamodell miatt januártól 15 ezer tanár jövedelme emelkedik jelentős összeggel. A minősítésre ma éjfélig lehet jelentkezni. 
Vágólapra másolva!

Havonta 18 ezer forinttal többet fognak keresni azok a pedagógusok, akik a minősítések alapján az úgynevezett pedagógus I. kategóriából átlépnek a pedagógus II. fokozatba.

Fel kellett tölteni a portfóliót

A mesterfokozatú diplomával rendelkező pályakezdő tanár fizetése a minősítés után, a pedagógus I. fokozatba kerülve 119 403 forintról 143 284 forintra ugrik. Jövőre már mesterpedagógus besorolás is szerezhető, amelyben 2017 januárjától a legfiatalabbak is 238 000 forintért fognak dolgozni – írja a Napi Gazdaság.

Lesz olyan tanár, akinek 18 ezer forinttal nő a fizetése januártól Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A pedagógus-életpályamodellhez kapcsolt minősítési vizsgák már április 9-én megkezdődtek azoknál a tanároknál, akik tavaly novemberig feltöltötték a portfóliójukat az Oktatási Hivatal honlapjára. A hivatal adatai szerint 14 630 eljárást folytatnak le idén. A minősítésnek köszönhető béremelés 2016-ban várhatóan 12-15 milliárd forinttal terheli meg az államkasszát.

A 2016-os minősítési eljárásra ma éjfélig lehet jelentkezni, a jövő évi keretszámot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 30 ezer főben határozta meg.