Eltűnt 255 alkalmazott a postánál

Magyar Posta logisztikai központ (Budaörs), nem ruház be a Posta Gödöllőn
Vágólapra másolva!
Az idei első negyedévben 255 dolgozójától vált meg a Magyar Posta. A posta honlapjára felkerült negyedéves állományi statisztika szerint az idei első negyedévben 30 470 fő dolgozott a társaságnál, ami 255-tel kevesebb a tavaly év végi adatnál. A Magyar Posta természetes fogyásról beszél.
Vágólapra másolva!

A létszám az egy évvel ezelőttinél 1231 fővel kevesebb alkalmazottat jelent – írja a mfor.hu. A leépítések egyáltalán nem biztos, hogy konkrét kirúgásokat jelentenek. A 255 fő egy része ugyanis megüresedett és nem betöltött álláshely is lehet, például a nyugdíjba vonuló személyek pozícióját nem töltik be újabb alkalmazottal.

2013-ban több mint 800 alkalmazottjától vált meg a Magyar Posta Forrás: MTI

Harmincezres vállalat

2015 első negyedévében egyébként a 30 470 dolgozó összesen 17,1 milliárd forintot keresett, melyből 169 millió a vezetői bérezést jelentette, a fennmaradó rész pedig az egyéb alkalmazottak juttatásait.
Legutóbb a Magyar Postánál nagy leépítés 2013 nyarán volt, akkor 875 főt küldtek el.

Természetes fogyás

A Magyar Postánál természetes fogyást eredményezhetnek azok a munkaviszony megszüntetések, amelyeket a Magyar Posta nem pótol. Ilyenek lehetnek a munkavállaló nyugdíjba vonulása, a határozott idejű munkaszerződések lejárta, a munkavállaló és a munkáltató által – vétség esetén – történő azonnali hatályú felmondás, továbbá a munkavállaló által kezdeményezett munkaviszony megszüntetése is – közölte Apáti-Tóth Kata a Magyar Posta szóvivője.

Természetes fogyás a Magyar Postánál Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az elmúlt időszak forgalmi adatainak változása szükségessé tette, hogy a természetes fogyás kihasználása mellett a Magyar Posta éljen a kapacitások forgalomhoz történő igazításával is – tette hozzá a szóvivő. Kiemelte, nemzeti vállalatként alapvető elvárás a Magyar Posta Zrt.-vel szemben a felelős, racionális, hatékony gazdálkodás.