Papcsák szerint milliárdok tűnnek el Zuglóban

Vágólapra másolva!
Fél év alatt a működőképesség határára került a zuglói önkormányzat és számlaegyenlege szerint 2,5 milliárd forint tűnt el a kasszából - mondta Papcsák Ferenc. 
Vágólapra másolva!

A fideszes országgyűlési képviselő, a városrész korábbi vezetője azt mondta, hogy az önkormányzat háromszor, négyszer annyit költ magára, mint más település, és indokolatlannak tartotta a kimagasló képviselői bérezést. Mint fogalmazott,

Politikai kifizetőhely

Papcsák Ferenc értékelése szerint Zugló PM-es polgármestere, Karácsony Gergely ígérete ellenére politikai kifizetőhellyé vált, jelentős számban és jelentős fizetéssel vettek fel munkatársakat a PM és az MSZP környezetéből, akik a képviselő-testület bevonása nélkül döntenek például a közbeszerzésekről.

Papcsák Ferenc szerint indokolatlanul magas a képviselői bérezés a kerületben Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A kormánypárti politikus bírálta azt is, hogy csúszik a köztisztviselők fizetése, és 19 év után először nem jelent meg a Zuglói Lapok, mert a nyomdát és a munkavállalókat sem fizette ki az önkormányzat.

Fejlesztések maradnak el

Papcsák Ferenc kifogásolta azt is, hogy az előkészített fejlesztéseket leállították, így várhatóan elmarad a Rákosfalva park és a Csertő park megújítása, iskolai tantermek korszerűsítése is.