Nem pont így gondoltuk a vasárnapi boltzárat

parlament, országgyűlés, plenáris ülés, Harrach péter, KDNP
Vágólapra másolva!
Nem teljesen így gondolta a KDNP a vasárnapi boltzárat, mint ahogyan most szabályozva van. A párt eredeti javaslata sokkal megengedőbb volt, mondta Harrach Péter. A törvény szerint most már csak a kormánynak van lehetősége esetleges kivételeket tenni – tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi pihenőnap sokkal többet jelent, mint az üzletek zárva tartása – mondta Harrach Péter. Arról is szól a törvény, hogy lehetőség szerint senkit ne lehessen dolgoztatni vasárnap. Ha ugyanis több százezer szülőnek kell munkát végeznie ezen a napon, akkor nem valósul meg a munka törvénykönyvében biztosított lehetőség a mindenkinek járó, általános pihenőnapról – tette hozzá.

Vannak pozitív adatok

Sajnos a megengedett kivételek száma olyan nagy, hogy azok váltak általánossá. Persze egyes nagyvállalkozók, mivel ellenérdekeltek, riogatnak és csúsztatnak. Harrach Péter szerint hiába érkeztek a vasárnapi boltzár bevezetése óta a pozitív adatok, például a kiskereskedelmi forgalom növekedéséről vagy a foglalkoztatottság bővüléséről, a hazug látszatot fenn akarják tartani.

Nem teljesen így gondoltuk a vasárnapi boltzárat Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Magyar Hírlapnak adott interjújában a KDNP frakcióvezetője beszélt a családi csődvédelemről is, ami ősztől nyújt majd segítséget azoknak, akiknek otthona veszélybe került. A javaslatról még a tavaszi ülésszakon dönthet a parlament – tette hozzá.

A családi csődvédelemről Harrach Péter azt mondta ez

Harrach Péter azt mondta, százezer felett van azok száma, akiknek legalább három hónapja lejárt tartozásuk van.

Termékbemutatók is bezárhatnak?

Arra a kérdésre, hogy készül-e a szabad vasárnaphoz hasonló, „felkavaró” elképzeléssel a KDNP, a frakcióvezető azt mondta, a

következő feladatnak az időseket megtévesztő termékbemutatók ügyének rendezését jelölték meg.

A politikus a lapnak megerősítette, semmiképpen sem támogatnák a halálbüntetés bevezetését.