Már tavaly eltüntethetett 75 milliót a Hungária

hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd
hungária értékpapír
Vágólapra másolva!
75 millió forint értékű diszkontkincstárjegyre kötött szerződést a DABIC Nonprofit Kft. a Hungária Értékpapír Zrt.-vel, de a pénz már nincs meg. Nyomoz a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Már több esetben is beszámoltunk a Hungária Értékpapírnál történt csalásokról. A cég két tulajdonosa ceglédi ismerősi körében milliárdokat gyűjthetett össze hihetetlenül magas kamatokat ígérve. Több évig minden kifizetést teljesítettek, így a bizalom hamar kialakult a helyiek között, akkor sokszor nemhogy kivették volna, inkább hozzátettek a Biztonság Trade-nél vezetett megtakarításukhoz.

Fotó: Bielik István - Origo

Arról is tudunk, hogy idén már volt olyan ügyfél, akinek számlát nyitottak a Hungária Értékpapírnál, amire később nagyobb összeg érkezett. Ez a pénz később eltűnt, mert valaki felhatalmazás nélkül felvette a cég pénztárából.

A rendőrség most egy olyan ügyben kezdett el nyomozni, ami még tavaly történhetett. 2014. május 28-án nyitott számlát a brókercégnél a Dél-Alföldi Bio-Innovációs Centrum Nonprofit Kft., amelyre 75 millió forint értékben diszkontkincstárjegyet kellett volna jóváírnia a cégnek. A hozzánk eljutott rendőrségi határozatból az derül ki, hogy ez soha nem történt meg és a pénz is eltűnt mára.