Siessenek, fél áron kínálják a Gucci-termékeket

gucci
Italy,Rome,Via Dei Condotti,Street Scene,Woman Holding Gucci Shopping Bag
Vágólapra másolva!
Minden terméket fél áron kínálnak a Gucci kínai üzleteiben. A divatcéget az utóbbi években rosszul érintette egy korrupcióellenes hadjárat, hiszen a korrupt politikusok lelkes vásárlói voltak.
Vágólapra másolva!

Leváltotta korábbi kreatív igazgatóját, Frida Gianninit a Gucci. Mivel az olasz divatcég hamar változtatni szeretne profilján, Kínában az őszi időszakban végkiárusítást tartanak: a termékeiket az eddigi ár feléért árulják – írja a Quartz.

Arculatváltás

A Bloomberg cikke szerint Kínában rendkívül ritka az ilyen mértékű leárazás, annak ellenére, hogy az országban különféle védővámok és más járulékok miatt igen drágák a külföldi áruk, egy Gucci-termék többe kerülhet, mint az Egyesült Államokban. Emiatt hosszú sorokra lehet számítani a Gucci kínai üzleteinél.

Végkiárusításba kezdtek a kínai Gucci-üzletek Forrás: Photononstop/Eurasia Press

A kelet-ázsiai régió kiemelt piaca az olasz divatcégnek, az eladásai 38 százalékát Kínában és a szomszédos országokban bonyolítja le. Idén azonban a Gucci forgalma meredeken zuhant, a cég szerint részben egy elhibázott árpolitika miatt, részben azért, mert kifulladt a cég eddigi stílusa. Ezért is döntöttek a korábbi kreatív vezetőjének menesztése mellett. Frida Giannini utóda, Alessandro Michele ruhatervei szakítanak a Guccira addig jellemző elegáns arculattal, ehelyett most színes, fiatalosnak szánt termékekkel próbálkozik a cég.

Sok fogyasztót vesztettek

A Gucci egyébként valószínűleg nemcsak az arculatváltás miatt döntött a mostani kiárusítás mellett. A céget rosszul érintette, hogy az utóbbi egy-két évben lassult a kínai gazdaság növekedése. Szintén megérezték a kínai kormány 2013-ban indított korrupcióellenes hadjáratát: a korrupt köztisztviselők elleni razziák után drasztikusan esett a Gucci forgalma (hasonlóan jártak a luxusórákat gyártó svájci cégek és a drágább kínai likőrgyárak).

A magyar kormány egyébként szerdán jelentette be, hogy „nemzeti korrupcióellenes programot” indítanak, és az az államigazgatási szervekre is kiterjed majd.