Vágólapra másolva!
Még ebben az évben 68 milliárd forint értékben újítanak fel utakat, a munkák minden megyét érintenek, mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Az első tétel 50 milliárd forint, ebből első-, másod- és harmadrendű utakat újítanak majd fel, a többiből négy-, öt-, illetve hatszámjegyű utakat, ismertette az államtitkár. A tervek már elkészültek, a kivitelezés néhány héten belül elkezdődhet, és az év végéig be is fejeződik.

Több mint 500 kilométer

A munkák során felújítják az útburkolatokat, megszüntetik a nyomvályúkat, illetve a veszélyes helyeket teljesen kijavítják. A felújítások minden megyét, összesen több mint 500 kilométert érintenek, mondta Tasó László.

Minden megyét érintenek az útfelújítások Forrás: MTI/Mudra László

Példaként említette egyebek mellett a 81-es utat Fejér megyében, Hajdú-Bihar megyében a Berettyóújfalut elkerülő szakaszt, a 4-es főút 14 kilométeres szakaszát Debrecen-Záhony irányában, illetve 7 kilométeres szakaszát Létavértes irányában. Érinti a felújítás Püspökladány térségét, a 37-es utat Sátoraljaújhely felé vagy Heves megyében a 24-es utat.