Megvan, mennyiért csinálnak helyet a gödöllői sportlétesítménynek

Balog Zoltán és Kurucz Éva sajtótájékoztatója
Balog Zoltán
Vágólapra másolva!
300 millió forintba kerül a Szent István Egyetem kertészeti tanüzemének elköltöztetése, hogy a helyén megépülhessen Gödöllő új uszodája. A pénzt az uszodára a költségvetésben előirányzott 3,5 milliárd forintból állja az állam. 
Vágólapra másolva!

300 millió forintba fog kerülni a Szent István Egyetem gödöllői kertészeti tanüzemének elköltöztetése, derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. A tanüzemet azért kell elköltöztetni, mert a helyén versenyuszoda épül, lelátóval, tanmedencével és wellness-részleggel.

Összesen 3,5 milliárd forint

A rendelet szerint a pénzt abból a 3,5 milliárd forintból kell biztosítani, amit a kormány a 2015-ös költségvetésben a gödöllői uszodára már elkülönített, vagyis

a tanüzem költöztetése nem jár pluszköltséggel.

Máshova költözik

A tanüzem az egyetem egy másik területére költözik, tudta meg az Origo Gulyásik Zsolttól, a tanüzem vezetőjétől. A költözéssel szerinte még jól is járnak, az egyetlen probléma, hogy az új hely nehezebben lesz megközelíthető.

Az uszoda építését Balog Zoltán miniszter jelentette be 2014 márciusában Forrás: MTI/Soós Lajos

Nemzetközi versenyekre is jó lesz

Az uszoda építését még 2014 márciusában jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A versenyuszodának 50 méteres medencéje lesz, a létesítményben nemzetközi úszó- és vízilabda-eseményeket is rendezhetnek majd. A versenyuszoda mellé egy 1000 fős lelátó, egy bemelegítő-tanmedence, valamint egy wellness-részleg is épül.

Megduplázódott az agglomeráció lakossága

A kormány az uszoda építését azzal indokolta, hogy miközben Budapest északkeleti agglomerációjában az elmúlt 50 évben a lakosság száma megduplázódott, addig a sport területén az infrastruktúra fejlesztése elmaradt ettől az ütemtől. Balog Zoltán szerint

az uszoda a környező települések lakóival együtt körülbelül 100 ezer fő úszásigényét elégíti majd ki,

emellett az utánpótlás-nevelésben is fontos szerepe lesz.