Megszüntetnék a Szép kártya elfogadását a gyorséttermekben

cafeteria, kafetéria, fizetésen kívüli juttatás, SZÉP-kártya, Széchenyi Pihenő Kártya, K&H
Vágólapra másolva!
Megszűnhet az idegenforgalmi adó, és kikerülhetnek a Szép kártyát elfogadó helyek közül a gyorséttermek, mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Glattfelder Béla szerint felvetődött olyan javaslat, hogy érdemes lenne megszüntetni az eredetileg a helyi turizmus támogatására bevezetett idegenforgalmi adót (ifa) a hozzá járuló állami kiegészítéssel együtt, hiszen az ma már szinte ágazati „különadóvá” vált, és csökkenti a turizmusban lévő forrásokat. Az önkormányzatoknak ugyanakkor továbbra is joguk lenne erre az ágazatra helyi adót kivetni.

A Szép kártya rendszerének továbbfejlesztése kapcsán pedig arról beszélt az államtitkár, hogy az elfogadók köréből

kikerülhetnek a gyorséttermek,

mert az eredeti céloknak megfelelően a szálláshelyeknek és a szabadidős tevékenységeknek kellene nagyobb szerepet szánni.

Nem erre találták ki

A Szép kártyás költések jelentős része ma már a vendéglátáshoz kapcsolódik, ami közvetlenül nem a turizmust szolgálja, márpedig ezt a fajta adókedvezménnyel illetett juttatást alapjaiban idegenforgalmi célokra találták ki, mondta az államtitkár.

910 milliót hagytak a kártyákon

Tulajdonosaik 910 millió forintot hagytak veszni a Szép kártyákon. Ezt a pénzt visszaküldik a munkáltatóknak – volt, ahová több mint 4 millió érkezik. A visszaküldött pénz fejtörést jelenthet a cégvezetőknek, hogy mit kezdjenek vele.