Új Bubi-állomás nyílik a VIII. kerületben

Sok MOL Bubi bringa egy helyen
Vágólapra másolva!
Új Mol Bubi állomás nyílik a nyolcadik kerületben. A tervek szerint szeptember végéig még 22 új gyűjtőállomás és több mint 600 dokkolóhely épül.
Vágólapra másolva!

A Corvin Sétányon nyílt új Mol Bubi-gyűjtőállomás az első olyan Bubi-pont, amelyik teljesen magántőkéből valósult meg. Az állomást a Futureal Csoport finanszírozta, ugyanez a csoport végzi a VIII. kerületi városrész teljes átalakítását. Az állomás a Corvin Pláza Futó utcai bejáratával szemben, a pékség előtt kapott helyet.

Nem ez lesz az egyetlen új Bubi-állomás, szeptember végéig még 22 új gyűjtőállomással, 616 dokkolóhely nyílik majd, míg a kerékpárok száma ötvennel bővül.

20 év alatt tizenegyszer több biciklis

Berki János, a Futureal projekt igazgatója elmondta: „A Corvin Sétány megvalósítása során mindvégig kiemelt szempont volt a fenntarthatóság, és hogy az új lakó- és irodaövezet emberközpontú, élhető legyen. Már az irodák tervezése során is figyelmet szenteltünk a kerékpártárolók kialakításának, a kerékpárosbarát környezet megteremtésének.'

Sok MOL Bubi bringa egy helyen Forrás: Facebook/MOL Bubi

Hozzátette: „A Magyar Kerékpárosklub adatai alapján az utóbbi húsz év alatt megtizenegyszereződött a bringázók száma Budapesten, mi ezért is fontosnak tartottuk a fenntartható közlekedés támogatását. Egyetértve a Mol és a BKK célkitűzéseivel, a magánszektorban elsőként áldoztunk saját Bubi állomás megvalósítására”.

A CNN is bemutatta

A VIII. kerületi Corvin Sétány felújítása 2004 óta folyik, a projekt idén elnyerte az Urban Land Institute „Global Award for Excellence” díját. A díj indoklásában is kiemelték, hogy a projekt egészségtudatos, alacsony széndioxid kibocsátású, emberi léptékű városi környezetet teremtett. A díjnyertes Corvin Sétányra a CNN amerikai hírcsatorna is felfigyelt, a közelmúltban sugárzott riportjában a Sétányt „Budapest egyik legtrendibb városrészeként” mutatta be.