Hírek a Budapest Bank új vezéréről

forint pénz pénzügyek pénztárca bankkártya bankjegy papírpénz érme apró aprópénz pénz pénzügyek pénztárca bankkártya papírpénz érme apró aprópénz
Vágólapra másolva!
Nagy Csaba az Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója kerülhet a hamarosan állami kézbe kerülő Budapest Bank élére.
Vágólapra másolva!

Nagy Csaba 2013. szeptembere óta irányítja a Magyar Fejlesztési Bankot, ezen időszak alatt került kijelölésre a bank új üzleti modelljét kijelölő stratégia, amelynek jegyében alaposan átalakul napjainkban az MFB-cégcsoport. Az átalakítás rendben zajlik, noha ez ilyenkor a szokásos elbocsátásokkal is jár.

Az MFB-vezér ülget át a BB-vezér székébe Fotó: Origo

A Privatbankar.hu szerint az még kérdéses, hogy a vezérigazgatói poszt pontosan mit jelent majd, mert még nincsenek konkrétumok a kormány azon tervével kapcsolatban, hogy a Budapest Bankot összeolvasztanák az ugyancsak állami tulajdonba került MKB Bankkal. A Budapest Bank adásvételi szerződését még áprilisban írták alá.

A Figyelő nemrég arról írt, hogy az MNB alelnöke, Balog Ádám az esélyes jelölt az MKB élére. Márpedig egy fúzió esetén a két erős ember közül csak egynek marad hely. Az más helyzetet teremtene, ha Nagy Csaba csak az átalakulás menedzselésére kapná meg a kinevezését a BB élére is.