Újra olcsóbb lesz a benzin

benzin, E85, üzemanyag, áremelés, alternatív üzemanyag, töltőpisztoly egy budapesti benzinkúton
Vágólapra másolva!
Két forinttal csökkenti a 95-ös benzin árát szerdán a Mol. A gázolaj ára most nem változik.
Vágólapra másolva!

A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 390-391 forintra mérséklődik, a gázolajé 380-381 forint marad. A Mol legutóbb múlt hét szerdán változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 8 forinttal emelte, a gázolaj ára nem változott.

Öt hónap 70 forintos drágulás

A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember és 2015. január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi öt hónapban ugyanakkor fokozatosan 70 forinttal emelkedett. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára február eleje óta csaknem 40 forinttal lett magasabb.

Újra olcsóbb lesz a benzin, a gázolaj ára a héten nem változik Fotó: Szabó Balázs - Origo

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

A dízelesek jobban örülhetnek

Az elmúlt egy év során a benzin ára 5,5, a gázolaj ára 10 százalékkal csökkent - írja a GKI Energiakutató Kft. heti üzemanyag-elemzése.

Az árváltozások és az átlagos keresetek emelkedése miatt 7 százalékkal több benzint és 13 százalékkal több gázolajat lehet egyhavi átlagos nettó keresetből tankolni, mint egy évvel ezelőtt.