Szerencséje volt 100 embernek Szerencsen

Szerencs, Nestlé Hungária Kft., munka, új munkahely, gyártósor, munkás,
Szerencs, Munkások dolgoznak az új gyártósoron a Nestlé Hungária Kft. szerencsi üzemében 2015. június 22-én. A száznyolcvanmillió forintos beruházással 100 új munkahely jött létre, így 480-ra nőtt a dolgozók létszáma.
Vágólapra másolva!
Száznyolcvanmillió forintos beruházással új gyártósort avattak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, a Nestlé Hungária Kft. gyáregységében, aminek köszönhetően 100 új munkahely jött létre, így 480-ra nőtt a dolgozók létszáma. A brit piacot vették célba.
Vágólapra másolva!

Jean-Pierre Polanen, a Nestlé Hungária Kft. gyárigazgatója azt mondta, az elmúlt 12 év fejlesztéseinek eredménye, hogy a szerencsi gyár mára európai italgyártó központtá fejlődött. Az itt készült termékek - Nescafé és Nesquik italpor - már 26 ország üzleteiben elérhetőek. A gyár éves termelése 30 ezer tonna, amiből 80 százalék exportra megy.

A brit piacot nézték ki

Az új gyártósorral 10 százalékkal növekedett a gyár csomagolókapacitása. Jelenleg Angliába exportálják az új formátumot, nemrég pedig Németország felé is megindult szállítás és más országok is érdeklődnek.

A száznyolcvanmillió forintos beruházással 100 új munkahely jött létre a Nestlében Forrás: MTI/Vajda János

Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója emlékeztetett,

- sorolta, példaként említve a diósgyőri és a szerencsi gyártóegységeket.

A cég gazdasági szerepe a szerencsi kistérségben meghatározó,

480 embernek adnak munkát,

emellett a beszállítóik többsége magyar, akik több mint 6,5 milliárd forint értékben szállítanak termékeket és szolgáltatásokat a szerencsi gyár számára.

A szerencsi gyárban már 480-an dolgoznak Forrás: MTI/Vajda János

Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete arról szól, hogy Svájc a hetedik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, és a két ország kereskedelmi kapcsolatai az elmúlt évben örvendetesen fejlődtek. Jelenleg mintegy 39 ezer dolgozót foglalkoztatnak svájci cégek – jegyezte meg.