A magyarok kevés fagyit nyalnak

jégkrém
A picture taken on June 22, 2015 shows the ice cream production line at the Nestle Grand Froid factory in Beauvais, north of Paris. AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI
Vágólapra másolva!
Az utóbbi években erősödő növekedésnek köszönhetően Magyarországon évi öt literre emelkedett a korábbi 3,5-ről a fejenkénti jégkrémfogyasztás, ez azonban még így is messze elmarad az európai átlagtól.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság csütörtöki számában a Nielsen piackutató intézet adataira hivatkozva arról számolt be, hogy 2015-ben eddig 3,4 százalékkal nőtt a piac. A GfK Piackutató szerint a jégkrém rendkívül népszerű a magyar háztartásokban: 66 százalékuk szokott ilyen terméket vásárolni.

Három íz a kedvenc, régi klasszikusok Forrás: AFP/Francois Lo Presti

A lap szerint a fejenkénti öt literbe nem feltétlenül számít bele a klasszikus fagylalt, amelyből egyes becslések szerint ennek fele jut egy főre, szinte kizárólag a nyári időszakban. A jégkrém továbbra is erősen szezonális termék – bár korántsem annyira, mint a kilencvenes években –, és a fogyasztási szokásokat még mindig a vanília-csokoládé-eper kombináció uralja. Hogy tavaly mi volt a kedvenc, arról ebben a cikkünkben olvashat.