A görög válság megoldása határozatlan időre elnapolva

European Commission President Jean-Claude Juncker (L) welcomes Greek Prime Minister Alexis Tsipras at the arrivals for an EU-CELAC summit in Brussels on June 10, 2015 at the European Union headquarters in Brussels. AFP PHOTO / POOL / FRANCOIS LENOIR
Vágólapra másolva!
Nem tudtak megegyezni a pénzügyminiszterek.
Vágólapra másolva!

Az eurócsoport pénzügyminisztereinek ülését határozatlan időre elnapolták, a görögök ügyében nem született megállapodás, írja a Guardian. A görög delegációt azzal küldték el, hogy jobb javaslatokkal jöjjön vissza. Janisz Varufakisz görög pénzügyminiszter szerint a tárgyalásokat addig folytatják, amíg megoldásra nem jutnak.

Nem meglepő

A kudarc nem meglepő: Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök még délelőtt tárgyalt országa hitelezőivel, Christine Lagarde IMF-vezérrel, Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével és Jeroen Dijsselbloemmel, az eurócsoport elnökével.

Megegyezés nem született, a hitelezők egy olyan dokumentumot küldtek tovább az eurócsoport pénzügyminisztereinek, amire Görögország nem bólintott rá.

A délelőtti kudarc után nem meglepő a délutáni Forrás: AFP/Francois Lenoir

A hétvégébe nyúlhat

A délutáni uniós csúcsra siető Alekszisz Ciprasz mindennek ellenére optimistán nyilatkozott a sajtónak, azt mondta, biztos benne, hogy lesz kompromisszum. Az ír miniszterelnök, Enda Kenny azt mondta, nem valószínű, hogy csütörtökön meg tudnak egyezni Görögországról,

feltehetően a tárgyalások a hétvégébe nyúlnak majd.