Spórolva költekezik a magyar

Vágólapra másolva!
A válságot követően a magyar lakosság okosan osztja be pénzét, az emberek óvatosabbá váltak, azt veszik amire szükségük van, miközben jövedelmük egy részét megtakarításra fordítják - mondta Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint korábban, különösképpen 2006-2007-ben a kiskereskedelmi forgalom növekedése mögött mindig adósság állt, hitelből vásároltak az emberek, most valóságos jövedelemből költ a magyar lakosság.

Interneten vásárolunk

A kiskereskedelmi forgalmi adatok közül kiemelte az internetes kereskedelmet, amelynek forgalma 22 százalékkal emelkedett tavaly áprilishoz képest, ami felhívja figyelmet a szegmens növekvő jelentőségére a magyar kereskedelemben.

Hangsúlyozta: a gazdasági szereplők számára biztonságos háttér megteremtéséhez egyformán fontos az export és a fogyasztás bővülése, éppen ezért a kettő közti egyensúly fenntartása szükséges.

Az államtitkár szerint a magyar gazdaság nagyon egészséges időszakát éli, bővülő belső fogyasztással, éledező lakáspiaccal, növekvő exporttal és kifejezetten kedvező kilátással, ami részben az alacsony olajár és inflációs környezet eredménye.