Milliókat csalt el egy volt bajai rendőr

Pásztor István Krisztián Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS igazoltatás kocsmai igazoltatás láthatósági mellény ÖLTÖZÉK rádió adó-vevő rendőr rendőri intézkedés söröző SZEMÉLY személyazonosító igazolvány TÁRGY törzszászlós Budapest, 2013. február 28.
Pásztor Istv
Pásztor István Krisztián rendőr törzszászlós rádió adó-vevőn keresztül ellenőrzi a kocsmai igazoltatás során begyűjtött személyazonosító igazolványokat Újpesten
Vágólapra másolva!
Csalás miatt vádat emelt egy volt bajai rendőr ellen a kecskeméti nyomozó ügyészség. A volt rendőr több mint 3 millió forinttal károsította meg a pénzintézetet.
Vágólapra másolva!

A gyanúsított 2013-ban áruvásárlási kölcsönt, személyi kölcsönt és hitelkártyát igényelt egy banktól, holott tudta, hogy szolgálati viszonyát meg fogja szüntetni, a havi részleteket nem fogja fizetni.

A férfi 2008-tól öt évig volt a rendőrség állományában.

2013. január elején elhatározta, hogy nehéz anyagi helyzete miatt Németországban fog dolgozni. Ehhez azonban készpénz kellett, amit úgy teremtett elő, hogy különböző banki hiteltermékeket igényelt, de közben kilépett a rendőrségtől és a hiteleket nem fizette vissza.

A rendőr kölcsönöket vett fel, amit nem fizetett vissza Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A férfi az áruvásárlási kölcsönökből televíziót és házimozi rendszert vett, a személyi kölcsönt és a hiteleket kimerítette.

Ráadásul a televíziót a vádlott ismeretlen személynek el is adta.

A vádlott a csalásokkal a banknak összesen 3, 4 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A vádlott a szolgálati viszonyának megszűnése után kiment Németországba, jelenleg is ott tartózkodik. A férfi beismerő vallomást tett, és szabadlábon védekezhet. A nyomozó ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott vele szemben.