Balatonfüredet még bevette Orbán Viktor veje

Tiborcz Orbán
Vágólapra másolva!
Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. nyerte a Balatonfüred közvilágításának korszerűsítésére kiírt pályázatot. A szerződést még azelőtt kötötte meg a város, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István kiszállt volna a közbeszerzéseket érintő cégeiből.
Vágólapra másolva!

Balatonfüred az eredetileg becsült összeg alatt 143 ezer forinttal, mintegy 97,9 millió forintért kötött szerződést az Elios Zrt.-vel április 13-án, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A közvilágítás korszerűsítését uniós forrásokból finanszírozzák.

Tiborcz István és Orbán Viktor koccintanak Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Tiborcz István április 28-ai hatállyal értékesítette a közbeszerzéssel kapcsolatba hozható érdekeltségeit. A balatonfüredi szerződést tehát még azelőtt megkötötték az egykori cégével, hogy Orbán Viktor veje kiszállt volna a Green Investments & Solutions Kft.-ből. Tiborcz István ezen a cégen keresztül volt az Elios 50 százalékos tulajdonosa.

Az Elios sorra nyeri a közbeszerzéseket

Az elmúlt hónapokban több olyan hirdetmény is megjelent a Közbeszerzési Értesítőben, ahol a közvilágítás korszerűsítésére kiírt tendert az Elios nyert meg: Cegléden, Sárváron, Ajkán és Tamásiban is dolgozhat Tiborcz István egykori cége, de ezenfelül Alsópáhoktól Vácig szinte mindenhová az Elios viszi a LED-es fényforrásokat.

Olyannyira jól megy a cégnek – erről bővebben itt olvashat –, hogy a saját honlapjukon fellelhető referenciák szerint

szinte nincs olyan régió Magyarországon, ahol az Elios ne dolgozott volna.

Az Elios tavaly szűk 5 milliárd forintot nyert a közbeszerzéseken, idén pedig már bőven 4 milliárd felett jár.