Repülhetnek a NAV-vezetők a kitiltási botrány miatt

Vida Ildikó; Varga Mihály
Budapest, 2013. március 26. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (j) és Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke (b) sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban 2013. március 26-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Az amerikai kitiltási botrány kezelése gyengítette a NAV mostani vezetését, ezért lépésekre lesz szükség – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Vágólapra másolva!

Úgy látja, a közbizalom meggyengült a szervezet iránt, ebben a helyzetben személyi változások várhatók. A kitiltási botrányban is érintett NAV-elnökről, Vida Ildikóról annyit mondott, hogy addig láthatja el a feladatát, amíg a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan – mondta Varga Mihály a Figyelőnek.

Addig maradhat Vida Ildikó a NAV élén, amíg megvan a bizalom Forrás: MTI/Soós Lajos

Személyi változások lesznek a nemzetgazdasági tárcánál is, mégpedig több poszton. Az biztos, hogy önálló államtitkársága lesz az adóügyeknek, ez a terület jelenleg a pénzügyekkel együtt Orbán Gábor államtitkár alá tartozik.

Egy éven belül értékesítik az MKB-t

A miniszter még beszélt arról is, hogy három helyett egy éven belül értékesítenék az MKB és a Budapest Bank állami tulajdonrészét. A vásárló lehetőleg magyar befektetői kör lesz. Szóba került a vasárnapi zárva tartás is. A kormányzati illetékesek figyelmét felkeltették azok a hírek, amelyek a boltok piaccá alakításáról szóltak. Varga szerint az illetékes kormányhivataloknak vizsgálniuk kellene, hogy a jegyzők döntése megalapozott volt-e, vagy kijátszottak egy szabályt.