Letarolja az ATM-piacot a Penny

Penny Market
Clients of the discount market "Penny" wait for the opening of a shop of the chain 30 June 2005 in Halle, eastern Germany. For a price of 29 Euros each, "Penny" sells 100 000 coupons for low-cost flight tickets of the no-frills airline Air Berlin valid for a one-way flight to some destinations in Europe, to redeem in November and December 2005. AFP PHOTO DDP/JENS SCHLUETER GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Akár készpénzt is felvehet az egyik diszkontlánc pénztárában az, aki bankkártyával fizet. A tranzakció vásárlásnak minősül, így külön költség sem terheli, ráadásul a szolgáltatás hitelkártyával is igénybe vehető. Az egyetlen megkötés, hogy alkalmanként húszezer forintnál nem lehet nagyobb a felvett összeg.
Vágólapra másolva!

Havi 150 ezer forintnál lényegesen többet is ingyen vehet fel az a vevő, aki igénybe veszi a Penny Market cash back akcióját. Az üzletlánc júliusban vezette be a szolgáltatást: minden háromezer forint fölötti bankkártyás vásárlásnál az ügyfél jogosult legfeljebb húszezer forint készpénzt felvenni.

Nincs további költsége a készpénzfelvétnek Forrás: ddp images/AFP/Jens Schlueter

A Penny szerint a szolgáltatás összes üzletükben folyamatosan rendelkezésre áll. Az akció nem ATM-és pénzfelvételnek, hanem bankkártyás fizetésnek minősül, és utána a kereskedőlánc sem számol fel extraköltséget – írja a mno.hu. A szolgáltatást hitelkártyával is igénybe lehet venni – másutt annak egyébként igen magas a költsége.

A többiek gondolkodnak

Megkérdeztük a Spart, hogy terveznek-e hasonló szolgáltatást bevezetni, azt válaszolták, hogy

A Lidl azt közölte, hogy vizsgálják a konstrukcióban rejlő lehetőségeket. Az Auchan azt írta, hogy nem zárkóznak el az újításoktól, és minden lehetőséget megvizsgálnak, amivel a vásárlók kényelmét szolgálhatják.

Nem csak havi 150 ezer

2014 februárjától havonta kétszer, összesen 150 ezer forint értékben nem kell fizetni a bankautomatás készpénzfelvétel után. A kedvezmény a fizetési számlákra vonatkozik, a hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem. A gazdasági társaságok sem élhetnek a kedvezménnyel.

A pennys pénzfelvétellel könnyen át lehet lépni a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi limitet, akár jelentősen is, hiszen igénybevételének nincs havi limitje.

Nagy hálózat lett Fotó: Mudra László - Origo

A Penny a most bevezetett lépésével hirtelen az egyik legnagyobb ATM-hálózatot hozta létre, anélkül, hogy egyetlen automatát telepített volna - írja a Mindenar.hu. A jegybanki adatok szerint évek óta 4800-4900 pénzkiadó automata üzemel Magyarországon. Csak az OTP-nek 2000 bankautomatája van.

A Pennynek most 200 üzlete van Magyarországon, ha egységenként 4 pénztáruk van, akkor 800 ATM-mel bővült a magyar bankautomata-hálózat.