Miért guggolt tízet Sarka Kata a West End előtt?

Török Krisztina, 
Szabó Zsófia, Sarka Kata, Kocsis Tibor
Kiderült, hogy a dohányzás és a nem mozgás rossz
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet celebes tornaórát tartott a West End előtt. Az esemény a május végén indult Hagyd már abba programot mutatta be.
Vágólapra másolva!

A Hagyd már abba program lényege, hogy az emberekbe sulykolja, hogy a dohányzás és a nem mozgás rossz. Ezért a NEFI-nél kiszámolták, hogy egy év alatt 1 millió 700 ezer évet veszít a magyar lakosság a káros életvitel miatt. Ezt a számot feltöltötték egy virtuális órára, de bárki csökkentheti.

Csak fel kell menni a program honlapjára, bevinni, hogy milyen egészséges dolgot csináltunk, és máris csökkentettük az ország elveszett éveinek számát.

Fejkörzés, guggolás

Mindezt a West End előtt mondták el, és hogy nyomatékosítsák az ügyet, elhívták celebeskedni Szabó Zsófia és Sarka Kata műsorvezetőket és Kocsis Tibor X-Faktor-győztest. Mindhárman elmondták, hogy sportolni jó, és az egészség fontos. Majd a szervezők váratlanul tornaórát rendeztek ott a téren az újságírók és a járókelők legnagyobb megdöbbenésére.

Kiderült, hogy a dohányzás és a nem mozgás rossz Forrás: Origo

Az intézet munkatársai és a hírességek körbe álltak, majd fejkörzéseket, guggolásokat és hasonló gyakorlatokat végeztek. Indiánszökdelés, zsákba futás és gurulóátfordulás sajnos nem volt.

Az EU támogatta

A program május 28-án indult, a felhasználók azóta 1 001 628-ra tornászták le a számláló állását. Tudósítónk is lefaragott 1 évet a közösből, mert gyalog ment a sajtótájékoztatóra.

A látszat csal, a táskás férfi nem része a performansznak Forrás: Origo

Török Krisztina, az intézet főigazgatója elmondta, hogy a program Európai Uniós támogatással valósult meg, de azt már nem árulta el mennyibe került mindez.