Debreceni NAV-os válthatja Vida Ildikót

Vágó Gábor NAV polgári engedetlenség NAV Kiemelt Adózók Adóigazgatóság lemondott-e már Vida Ildikó? Vágó Gábor polgári engedetlenség NAV Kiemelt Adózók Adóigazgatóság lemondott-e már Vida Ildikó?
Vágó Gábor,NAV,polgári engedetlenség
Vágólapra másolva!
Varga Mihály és Lázár János is arról beszélt, hogy nagy változások lehetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Vida Ildikó NAV-elnök pozíciója az amerikai kitiltási botrány idején gyengült meg. 
Vágólapra másolva!

Még a nyáron leválthatják a NAV elnökét, erről már több cikkben is írtunk. Lapinformációk szerint több alföldi igazgató is az utódjelöltek között lehet.

Az utódjelöltek közt esélyesnek tartják Czinege Attilát is a NAV Észak-alföldi Regionális Főigazgatóság vezetőjét – írja a Dehir.hu.

Vágó Gábor provokatív kérdéseket tett fel az adóhivatalban Fotó: Bielik István - Origo

Az amerikai kitiltási botrány kezelése gyengítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mostani vezetését, ezért szükség lehet személyi változásokra is – mondta a napokban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály szerint

A NAV működését hatékonyabbá kell tenni, erre vannak elképzeléseik. Az átalakítás után szükség lehet személyi változásokra is, mert a kitiltási ügy kezelése gyengítette az adóhatóság mostani vezetését – hangoztatta.

Több név forog

Hasonlókat mondott Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is, így egyre inkább úgy tűnik, nem maradhat a posztján Vida Ildikó, a NAV elnöke.

A Blikk úgy tudja, hogy napokon belül leválthatják az adóhatóság éléről Vida Ildikó. Több forrásból is úgy értesültek, hogy a hivatalon belül kész tényként kezelik a vezetőváltást, és a legkedvezőbb forgatókönyv szerint legfeljebb augusztus végégig maradhat a székében.

Vida Ildikó és Varga Mihály Forrás: MTI/Soós Lajos

Sokan emlegetik Vida Ildikó korábbi helyettesét, Kovácsics Ivánt, akit tavaly év végén mentettek fel beosztásából indoklás nélkül. Esélyesnek tartják Czinege Attilát, a NAV Észak-alföldi Regionális Főigazgatóság vezetőjét és Papp Istvánt, a dél-alföldi régió főigazgatóját – írja a Dehir.hu.