A tanárok futnak a pénzük után

A modellkedés mellett az iskola is nagyon fontos. Matekórán ő sem maradhat ki a felelésből
A modellkedés mellett az iskola is nagyon fontos. Matekórán ő sem maradhat ki a felelésből
Vágólapra másolva!
Sokan májusi juttatást várnak a Kliktől.
Vágólapra másolva!

Fővárosi és vidéki iskolákból is érkeztek jelzések a Magyar Nemzethez, amelyek szerint sok állami köznevelési intézménynél dolgozó tanár nem jut hozzá időben az őt megillető juttatásokhoz.

Van olyan tanár, aki az érettségifelügyeletért és vizsgáztatásért járó pénzét várja, május óta.

Ő olyan pletykákat hallott, hogy augusztusban a bérek átutalása is késhet néhány napot.

Májusi pénzt várnak

Az egyik szakképző intézmény tanára a májusi szakmunkásvizsgák után járó pénzét várja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik). Bajban vannak olyan oktatók is, akik megbízással dolgoztak, és a vizsgáztatásokról számlát nyújtottak be a fenntartónak. A lap egy belső levelezés alapján úgy tudja, van, akinek 40, másnak már 90 napja lejárt a számlája,

a panaszok ügyintézése pedig annyira nyögvenyelősen megy, hogy már pertársaság alakítását és így ügyük jogi útra terelését fontolgatják.

A Kliknek prioritás a fizetés

Tanévzáráskor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hívta fel a figyelmet arra, hogy országszerte több olyan határozott idejű szerződéssel dolgozó tanárról tudnak, aki június végén még nem jutott hozzá a májusi munkájáért járó fizetéshez, miközben a Klik – saját bevallása szerint – prioritásként kezeli a személyi kifizetéseket, és folyamatosan rendezi az esetleges elmaradásokat.