Nagyon fog hiányozni a cégből Orbán Viktor veje

Tiborcz Orbán
Vágólapra másolva!
Tiborcz István nagyon jó gondolkodású, és jó stratégiai készséggel rendelkezik, ezért mindenképpen hiányozni fog a cégből – többek között erről beszélt Erdei Bálint, Orbán Viktor vejének egykori üzlettársa. Szerinte a lényeg, hogy boldogabbá tegyék az embereket.  
Vágólapra másolva!

Tiborcz Istvánnal régóta ismerjük egymást. Egy közös ismerősön keresztül találkoztunk.

Mindjárt felismertük egymásban a lehetőséget,

és jól kiegészítettük egymást. Vállalkozni szerettünk volna – mondta el a Vs.hu-nak adott interjújában Erdei Bálint, a miniszterelnök vejének volt üzlettársa.

„Tiborcz István hiányozni fog a cégből” Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Nem lesz negatív hatás

Erdei szerint Tiborcz István nagyon jó gondolkodású, és jó stratégiai készséggel rendelkezik, ez mindenképpen hiányozni fog a cégből. De a vállalat ma már nagymértékben specializálódott – csaknem 60 szakember dolgozik a cégen belül –, így teljesen más dinamika szerint, csapatként éri el az eredményeket, minden munkatárs hozzájárul a sikereinkhez. Mindezek ellenére a tulajdonosváltás semmiképpen sem érinti negatívan a céget – tette hozzá.

Az interjúból kiderül, hogy az Elios vezetője szerint

teljesen megalapozatlan a cég elleni feljelentés,

ráadásul arról sem tudnak, hogy bármely európai uniós szervezet eljárást indított volna a projektjeik bármelyikével kapcsolatban. Nem kaptak megkeresést, adatkérést.

Hódmezővásárhelyen is fejlesztett az Elios Forrás: Elios Zrt.

Nem kellett a 250 millió forintos tender

Mint arról az Origo beszámolt, Tiborcz István egykori cége olyannyira biztos egy külföldi pályázat elnyerésében, hogy a kedvéért visszadobott egy már megnyert negyedmilliárdos hazai tendert. A közvilágítás-fejlesztésekben utazó Elios Innovatív Energetikai Zrt. után egy európai parlamenti képviselő állítása szerint már vizsgálódik az unió csalás elleni hivatala, de erről sem a cég, sem a magyar rendőrség nem tud. Utóbbi azonban ismeretlen tettes ellen már nyomozást indított.

Túlnyerték magukat?

Tiborcz István április végén adta el a közbeszerzésekben érintett cégeit, így a Green Investments & Solutions Kft.-t is, amelyen keresztül 50 százalékos tulajdonosa volt az Eliosnak. Csak addig az Elios 4 milliárd forintot nyert el a különféle tendereken. A hírek szerint azért szállt ki ezekből a cégekből, mert megelégelte az őt és családját ért folyamatos támadásokat.

Ugyanakkor a tulajdonosváltás sem vetett véget a főként vidéki nagyvárosok közvilágításának LED-es korszerűsítési beruházásait sorra elnyerő cég sikerszériájának. Április vége óta a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmények szerint az Elios több tendert is megnyert.

A cégnek egyébként olyannyira jól megy mostanában, hogy a saját honlapjukon fellelhető referenciáik szerint

szinte nincs olyan régió Magyarországon, ahol az Elios ne dolgozott volna.