A Főgázé lett az egész ország

földgáz gáz gáztűzhely láng gázláng
Vágólapra másolva!
Most már hivatalos, hogy a Főgáz veszi át a Tigáz ügyfeleit. A Tigáz volt az utolsó gázszolgáltató a Főgázon kívül, 2016 végére Magyarországon mindenki a nemzeti közműcég leányvállalatától kapja majd a gázt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. október 1-jei határidővel a vállalat kérésére visszavonta a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatási engedélyét. A Tigáz ügyfeleit a Főgáz veszi át. Az átadás-átvételi folyamat időszakában a Tigáz biztosítja a gázszolgáltatást és a folyamatos gázellátást ügyfelei részére.

Folyamatos tájékoztatás

A határozat közzétételét követően a Tigáz és a Főgáz haladéktalanul megkezdi az átadás-átvétel kapcsán az egyeztetést, hogy biztosítva legyen az ügyfelek zavartalan szolgáltatóváltása, és tartani lehessen az átadási határidőt. Emellett a Tigáz folyamatos tájékoztatást nyújt fogyasztói részére, hogy tisztában legyenek a szolgáltatóváltás fogyasztókat érintő részleteivel - tartalmazza a tájékoztatás.

A Tigáz ügyfeleit is a Főgáz veszi át Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Csak egy maradhat

A Főgáz Zrt. lesz a teljes lakosság földgázszolgáltatója Magyarországon 2016 végére - közölte a Főgázt szakmailag irányító Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. Az MEKH alkalmasnak találta a Főgáz ajánlatát a Tigáz Zrt. mintegy 1,2 millió fogyasztójának ellátására. A fogyasztók 2016. október 1-jéig kerülnek át a Főgázhoz, amely így

a jövő év végére már 3,3 millió földgázfogyasztó részére garantálja a biztonságos földgázellátást, ezzel a teljes magyar lakosság földgázszolgáltatójává válik.

A Tigáz volt az utolsó

Az ENKSZ tájékoztatása alapján augusztustól a Főgáz látja el a Magyar Telekom egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgázfelhasználóit, ezzel csaknem 60 ezer fogyasztó került át a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszerbe. A Főgáz veszi át a Tigáz ügyfelein kívül az E.ON Energiaszolgáltató Kft. több mint 600 ezer ügyfelét legkésőbb 2016. január 1-jétől és a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 750 ezernél is több fogyasztóját legkésőbb 2016. július 1-jétől - ismertette hétfőn az ENKSZ.